Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt.
Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

x
rr tyopaikat

Snyggt jobb för miljön

Rosk’n Roll erbjuder en arbetsplats i hjärtat av miljöbranschen. För att fylla vår roll, krävs både miljöexperter, kunnig personal inom logistik , kundbetjäning och kommunikation samt professionell personal som tar hand om verksamheten vid våra moderna avfallsstationer och -centraler.  

Lediga arbetsplatser

För tillfället har vi inga lediga arbetplatser. 

Du kan också lämna in en öppen ansökan till oss. Vi beaktar din ansökan om en lämplig arbetsplats blir ledig.   

  

Rättvisa och glädje syns och hörs

Uppskattning för både våra kunder och vår personal syns i allt vi gör. Vi på Rosk’n Roll är enligt undersökningar nöjda med vårt arbete och vår arbetsgivare. Arbetsglädje och humor är en del av vår arbetsdag! 

Arbetsgivaren har ett ansvar som innebär mer än enbart ord. Hos oss får den egna personligheten synnas i arbetet. Varje arbetstagare är viktig: trivsel på arbetsplatsen och arbetsgivarens ansvar för personalen syns i form av praktiska gärningar i vardagen.  

Hos oss kan du utveckla din kunskap om miljön

En del arbetsuppgifter kräver kunskap och erfarenhet från tidigare, medan andra uppgifter är sådana där du lär dig genom ditt arbete. Alla arbetsuppgifter utvecklar din kunskap och lär dig något nytt. Du kan även studera och bli expert inom branschen: vi ger vägledning, hjälp och hos oss får du praktisk arbetserfarenhet.

Med vår strategiberättelse som grund har vi gjort en video där vår kunniga personal spelar huvudrollen. Häng med till avfallsstationens våg, möt den glada rösten i kundtjänstens telefon och träffa våra experter bland annat på avfallsrådgivning och miljöfrågor. Se vår video och bli närmare bekant med oss! (YouTube)

Medarbetares berättelser

Oskari Nyman – Snyggt jobb i vågskålen

Oskari Nyman upplever de goda sidorna med sitt jobb varje dag. De två bästa sakerna kan han nämna på rak arm: de är möten i vardagen med våra kunder och hans otroligt fina arbetskollegor.

Oskari2 pieni

– Mina kollegor är absolut det bästa med mitt jobb! Vi jobbar i team varje dag. Vi har svetsats samman så till den grad att arbetet sker smidigt på alla sätt och vis.

Takten för arbetet vid vågen, dvs. arbetet vid mottagningsplatsen för avfall större än vad som kan hämtas med paketbil vid Lojo avfallscentral, bestäms enligt hur många kunder som kör genom porten till centralen. 

– Vi tar emot t.ex. byggavfall, talkoavfall av husbolag och olika slags blandavfall. Vi ser på vår skärm vad lasten innehåller, varefter kunden själv lossar lasten, berättar Oskar.

Framtidens bransch

Arbetet vid mottagningsplatsen för avfall har i likhet med branschen som helhet förändrats mycket under årens lopp. Man deponera t.ex. just inget alls längre på avstjälpningsplatsen, utan alla avfallsfraktioner ska sorteras.

– En stor del av vårt arbete går ut på att vägleda kunder att sortera sitt avfall på rätt sätt så att de går till rätt adress för vidare nyttoanvändning.

Oskar kom till Rosk’n Roll för sju år sedan som sommararbetare. Därefter fortsatte han ännu följande sommar, varefter han blev fast anställd.

År 2017 fick jag en yrkesexamen inom miljövård, vilken jag avlade vid sidan om mitt arbete tack vare ett läroavtal. Utbildningen gav mig ett fint tillfälle att kika in bakom kulisserna vid flera företag inom samma bransch, och se hur folk jobbade där.

– Det jag lärt mig i samband med min utbildning har kommit till stor nytta i mitt nuvarande arbete. Min utbildning innebär att jag nu har utmärkta färdigheter att utveckla min kunnighet ännu mer här på hemmaplan.

Oskar arbetar i kärnan av den mycket diskuterade cirkulära ekonomin.  Det är lätt att hitta mening med arbetet.

– Det är fint att vi har den avfallshantering vi har. Jag är personligen väldigt stolt över att få vara med och utföra detta viktiga jobb, säger Oskar.

Gia Heikkilä – Kundtjänsten är ett visitkort för Rosk'n Roll

Kunderna till Rosk’n Rolls kundtjänst tar i regel kontakt per telefon eller e-post men ett vänligt leende syns och hörs även där. Den bästa responsen kommer direkt av våra kunder.

Gia

– Så bra att du frågar mig om respons just nu! Igår konstaterade en kund som avslutning på ett telefonsamtal att det var en evig tur att han ringde just då, en mörk höstdag. Han säger sig ha blivit på så gott humör tack vare samtalet med mig. Sådan här respons är upplyftande på jobbet! Ler Gia Heikkilä som jobbar vid Rosk’n Rolls kundtjänst i Borgå.

Gia Heikkilä har lång erfarenhet av kundbetjäning. Hon bytte ut sitt jobb på banken till kundrådgivningen vid Rosk’n Roll i slutet av år 2017. Hon önskade sig ett intressant och även utmanande jobb inom kundservice.

– Rosk’n Roll är ett företag i en lämplig storlek. Ledningen finns nära till hands och det är lätt att gå upp till vem som helst och rycka i ärmen. Som kundrådgivare är det lätt för mig att leta upp och få svar på frågor. Här hos oss är det inte så viktigt med titlar, vilket är en fördel inom små gemenskaper.

Det är kunderna som bestämmer takten på jobbet, och varje dag ser annorlunda ut. Vi har turvis stillsamma och turvis brådsamma veckor inom kundrådgivningen. Därtill har vi en vecka som är reserverad för telefondejour.

– Unde de brådsamma veckorna svarar vi i telefonen medan vi samtidigt sköter om allt möjligt annat som har med kundbetjäning att göra, berättar Gia.

Under de stillsamma veckorna koncentrerar vi oss på att sköta om e-postkorrespondens, webb chatten och arbetet i bakgrunden. Under den stillsamma veckan ringer telefonen inte alls, och då kan vi fokusera på uppgifterna i bakgrunden på heltid.

Ett viktigt jobb

För invånarna i en kommun är kundrådgivningen ett fönster till Rosk’n Rolls verksamhet – kunden har kanske ett problem en fråga om något angående avfallshantering.

– Det bästa med jobbet är naturligtvis känslan av att lösa problem och ge svar på frågor. Det blir jag själv glad av, säger Gia.

Året på Rosk’n Roll har lärt Gia en hel del och ny information fastnar hela tiden. Uppskattningen för vårt arbete syns även inom företaget.

– Visst är det uppskattning det handlar om! Från första början har jag haft känslan att vårt arbete har en stor betydelse. Redan den utmärkta och mycket omsorgsfullt utförda inskolningen i början av arbetsförhållandet, berättade att jag uppskattas, eftersom mina kollegor var villiga att sätta sin tid på mig.