Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt.
Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

x
omakoti monilokeroastia

Flerfacksinsamling

Vid flerfacksinsamling används ett avfallskärl med fyra fack i stället för ett normalt blandavfallskärl. De olika alternativen är kärl med en volym på 370 eller 660 liter. Avfallskärl har egna fack för kartong, glas, metall och blandavfall. För papper får kunden ett separat papperskärl.

Vid flerfacksinsamling hyrs kärlen av Rosk'n Roll-avfallshanteringstjänsten. I priset ingår komplett underhåll och byte till ett nytt kärl om kärlet går sönder vid normal användning.

Avfallskärlets placering

Avfallskärlen ska placeras på en synlig plats och så att de enkelt kan flyttas. Det är bra om avfallsbilen obehindrat kan komma till ett avstånd på 5 meter från avfallskärlet. En flyttavgift i enlighet med avfallstaxan tas ut för kärl som ligger längre bort.

Tömning av avfallskärl

Enligt avfallshanteringsbestämmelserna är tömningsintervallet för flerfackskärl minst en gång på två veckor. En förlängning av tömningsintervallet kan ansökas om avfallsmängden är liten, nyttoavfall sorteras och matavfall komposteras. Blanketten för ansökan om förlängt tömningsintervall kan beställas hos vår kundservice eller skrivas ut på vår webbplats.