Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt.
Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

x

Utredning av förutsättningar för hantering och mottagning av avfall

Innan avfall lämnas på avfallsstationen ska en bedömning genomföras om förutsättningarna för hantering eller mottagning av avfall. Statsrådets förordning om avstjälpningsplatser (331/2013) förutsätter att förutsättningarna för mottagning av avfall som deponeras på en avstjälpningsplats utreds. Utredningen ska ges för allt sådant avfall som inte uppstår från bosättning eller som inte är vanligt avfall som kan jämföras därmed.

Utredningen av förutsättningarna för hantering och mottagning av avfall börjar med blanketten för grundläggande karakterisering. Blanketten skickas till Rosk'n Roll för godkännande innan avfallet förs till avfallsstationen. Utifrån de uppgifter som lämnats bedöms huruvida laboratorieanalyser måste göras om avfallets egenskaper.

Begränsning av organiskt avfall på avstjälpningsplatser 

Utredningsskyldigheten utvidgades 1.1.2016, då begränsningarna för organiskt avfall på avstjälpningsplatser trädde i kraft. För allt avfall som deponeras på avstjälpningsplatsen ska definieras åtminstone totalt organiskt kol TOC eller glödförlusten LOI. Gränsen för totalt organiskt kol i avfall som deponeras på avstjälpningsplatsen är 10 % och för byggavfall 15 %.

Kontakt: projektchef Henri Vuorenmies: henri.vuorenmies@rosknroll.fi