Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt.
Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

x
Kärl för kartongavfall

Separat insamling av kartong

Skyldighet för separat insamling av kartong gäller bostadsfastigheter med minst 20 lägenheter, 10 lägenheter från och med 1.7.2021. Skyldigheten för separat insamling av avfall gäller inte fastigheter i glesbygden.

Även mindre fastigheter kan ansluta sig till kartonginsamlingen genom att avtala om detta med oss.

Kartongkärl

Kartongkärlets storlek väljs efter behov. I höghus och radhus används förutom kartongvfallskärl som kan flyttas för hand även bland annat underjordsbehållare. Avfallskärlet som flyttas för hand kan behändigt hyras hos Rosk'n Roll eller köpas t.ex. i en järnaffär.

Information om avfallskärlens mått hittar du på avfallsinsamling-sidan

På fastigheternas avfallskärl måste avfallstyperna märkas ut med avfallstypens identifieringsfärg, så att avfallskärlet antingen har denna färg eller en dekal som anger avfallstypen. Identifieringsfärgen för kartong är blå. Dekaler kan beställas hos vår kundservice asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Placering av kartongkärl

Kartongkärlen ska placeras så att de enkelt kan flyttas/tömmas. Det är bra om avfallsbilen obehindrat kan komma minst 10 meter från avfallskärlet. En flyttavgift i enlighet med avfallstaxan tas ut för avfallskärl som ligger längre bort.

Tömning av kartongkärl

Tömningsintervallet avtalas enligt hur mycket kartongavfall fastigheten producerar. Enligt avfallshanteringsföreskrifterna ska kartongavfallskärlen tömmas med minst 12 veckors intervall.

Sköljning av kartongkärl

Fastighetsinnehavaren ska sköta om service, underhåll och rengöring av avfallskärlen. Kartongavfallskärl ska tvättas minst en gång om året. Rosk'n Roll tvättar en gång om året insidan av kärlen hos de av bolagets kunder som hör till kartonginsamlingen. Tvätten ingår i tömningspriset.